• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

До школи – за досвідом

До школи – за досвідом

3 травня 2024 року в рамках пропедевтичної практики та співпраці зі стейкголдерами студенти 3 курсу спеціальності «Англійська мова та зарубіжна література» заочної форми навчання у супроводі гаранта освітньої програми доцента кафедри германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання Ольги Долгушевої мали змогу поспостерігати уроки у Приватній двомовній школі «Академія», яку очолює директор Ольга Мануйлова.

Студенти ознайомилися із освітнім простором, до складу якого, крім загальноосвітньої школи, входить білінгвальний Монтессорі-садок, мовна школа Giraffe Club й центр підготовки до міжнародних іспитів Cambridge. Практиканти дізналися про організацію освітнього процесу в школі, навчально-методичне забезпечення, предмети, що вивчаються українською й англійською мовами. І саме англомовні уроки мистецтва (Arts) у 3 класі та математики (Maths) у 4 класі відвідали студенти.

У ході спостереження занять майбутні вчителі англійської мови сформували уявлення про методику CLIL навчання, адже під час уроків школярі опановували лексику предметної галузі (multiple, multiplied by, digit, estimate, scissors, glue stick, cut out, glitter), формували іншомовні комунікативні вміння в процесі спілкування з педагогом та між собою та набували практичних навичок створення аплікацій на великодню тематику й розв’язання математичних задач на множення. Вчителями багато уваги приділялося використанню предметної й візуальної наочності, а учні старанно виконували поставлені завдання і коментували свої дії іноземною мовою. На заняттях панувала невимушена атмосфера, педагоги приділяли значну кількість уваги кожному учневі, зважуючи на їхні індивідуальні особливості й рівень володіння англійською мовою.

2

Висловлюємо подяку керівництву й адміністрації закладу за надану можливість здійснити навчально-педагогічне спостереження за процесом навчання іноземних мов в двомовній школі та сподіваємось на подальшу співпрацю!

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись